Mediáció

A mediációs folyamat 

előkészítő ülésekből (külön-külön mind a két résztvevővel beszélgetek) és ezt követően 

egy közös mediációs ülésből áll. 

Az esetek többségében ezt követi második vagy harmadik ülés is, de ezt az igényeknek megfelelően közösen egyeztetjük. 

Amikor hónapok - akár évek - óta benne vagyunk egy nehéz helyzetben, már nem látjuk a másikat, sokszor a saját motivációnk és döntéseink és elvesznek, vagy legalábbis nem tudjuk őket úgy elmondani, hogy azt a másik fél megértse,  akkor érdemes mediátorhoz fordulni. 

Mediátorként abban segítek, hogy el tudjátok mondani a saját oldalatokat, sérelmeteket, nézőpontotokat, vágyaitokat, lehetőséget teremtek arra, hogy meghalljátok a másikét és ezzel a kapcsolódással akár új megoldást találjatok, akár felszínre hozzátok a valódi problémát, pontot tegyetek valami olyan végére, ami régóta húzódik, vagy új lehetőségeket térképezzetek fel. 

Mediációt minden konfliktusos helyzetben érdemes használni, ha a célunk az, hogy a legkisebb sérüléssel és a lehető legjobb - mindenki számára elfogadható - megoldással zárjatok le egy helyzetet.

Mediációt bármilyen kapcsolati nehézségben érdemes használni, legyen az párkapcsolat, munkahelyi kapcsolat, családi-, baráti kapcsolat vagy üzleti, partneri együttműködés.


Ha mediátort keresel, mediációra van szükséged, további részletekért itt keress:

sara@wertan.hu