fejlesztheted a kapcsolataidat a kommunikációd megváltoztatásával

hogyan fejezzem ki magam nehéz helyzetben, konfliktusban? mi az, amit gondolok, mi az, amit érzek? hogyan kezeljem egy konfliktusban az érzelmeimet? hogyan mondjam el a másiknak azt, ami bennem van, anélkül, hogy megbántanám őt? hogyan építsem a kapcsolataimat támogató, határozott beszélgetésekkel?  


Egyéni fejlesztés

Ha jobban szereted a négyszemközti találkozásokat és kommunikációdat inkább egyéni folyamatban fejlesztenéd, akkor azt javaslom, hogy válaszd az egyéni alkalmakat. 
Az egyéni fejlesztések előnye, hogy csak rólad és a te problémádról, élethelyzetedről beszélünk. A saját szituációidon keresztül segítek tudatosítani azokat az eszközöket és lépéseket, amikre figyelve javíthatsz az emberi kapcsolataidon, kibogozhatsz konfliktusokat, új alapokra helyezhetsz beszélgetéseket. 
A kommunikációfejlesztés nem terápia, de mint minden fejlődési folyamat ez is az önismereten keresztül történik. Ugyanakkor nem kutatjuk a gyermekkori traumákat, eseményeket, viszont figyelünk a jelen történéseire, az emberi kapcsolódásaidra és a te reakcióidra.
Az egyéni fejlesztések 55 perc hosszúságúak és egy folyamat minimum 4 alkalomból áll.  

Csoportos fejlesztés

A Beszélgess jól csoportos fejlesztései több módon valósulnak meg: egyrészt jelentkezhetsz adott témában (párkapcsolat, önkifejezés, stb. ) webináriumra, másrészt időről időre szervezek néhány alkalmas kiscsoportos kommunikációs tréninget is. 

A webináriumokon a meghirdetett témában 1-1,5 órás gyakorlatorientált előadást hallgathatsz meg, ahol természetesen lehet (de nem kötelező) kérdezni. Ez a forma a kevesebb idővel rendelkező, vagy kevésbé interaktív fejlesztések iránt érdeklődőknek jó választás. A webináriumok minden esetben használható, praktikus tudás-átadást céloznak meg. 

 A kiscsoportos kommunikációfejlesztés ereje a közösségi tanuláson, tapasztaláson keresztül történik. Hallva és látva, hogy másik hasonló vagy esetleg ugyanabban a helyzetben van, mint mi, nagy motivációt jelent, egyszerre nézhetünk tükörbe, kaphatunk visszajelzést, tanulhatunk a saját és mások reakcióit figyelve. 
A tréningeknek saját agendája van, de a megadott témákat, módszereket mindig a résztvevők egyedi szituációin keresztül értelmezzük és próbáljuk ki.

Páros fejlesztés

A páros fejlesztésekben olyan embereknek segítek, akik közösen szeretnék konfliktusaikat megoldani és együtt fejlődnének a kommunikációjukban. Segítek abban, hogy úgy tudjátok elmondani a másiknak a nehézségeiteket, hogy a másik meg tudja hallani a valódi üzenetet, gyakoroljuk a beszélgetést, reflektálunk az eddigi kommunikációs mintáitokra és újakat alakítunk ki. Nehéz témáknál támogatlak titeket, ha kell "lefordítom" a mondandótokat egymás számára. Egyfajta mediáció ez, de annál egy kicsit több is, mert a páros fejlesztéseknél is átadok új kommunikációs eszközöket és technikákat. A páros kifejezés nem csak párokra vonatkozik, lehet felnőtt gyerek és szülő, testvér, baráti páros is. 

A páros fejlesztések 55 perc hosszúságúak és egy folyamat minimum 4 alkalomból áll. 


Ha egy szervezetben dolgozó csapatnak szeretnél tréninget, kattints ide. 


Körvonal x Beszélgess jól kommunikációfejlesztő kártyajáték

Ha nem szeretnél egyéni fejlesztésre, sem webináriumra jelentkezni, vagy ezek mellett otthon, munkahelyen vagy barátokkal játékosan fejlesztenéd a kommunikációdat, akkor a Párbeszéd kártyát neked találtuk ki! 
A kártyapakliban 84 kártyát találsz amit 5 kategóriába osztottunk. Minden kategória a kommunikációnk más-más területét fejleszti, segít az érzelmeink megfogalmazásában, fejlődhetünk a visszajelzések által, segít az 'itt és most'-ban történő beszélgetésre reagálni és ezáltal jobbá válni. 

A linkre kattintva meg tudod vásárolni a kártyát és ezzel "hazavinni" a kommunikációfejlesztést!  

Megnézem a Párbeszéd kártyát!