fejlesztheted a kapcsolataidat a kommunikációd megváltoztatásával

hogyan fejezzem ki magam nehéz helyzetben, konfliktusban? mi az, amit gondolok, mi az, amit érzek? hogyan kezeljem egy konfliktusban az érzelmeimet? hogyan mondjam el a másiknak azt, ami bennem van, anélkül, hogy megbántanám őt? hogyan építsem a kapcsolataimat támogató, határozott beszélgetésekkel?  


Egyéni önismeret- és kommunikációfejlesztés

Ha jobban szereted a négyszemközti találkozásokat és kommunikációdat inkább egyéni folyamatban fejlesztenéd, akkor azt javaslom, hogy válaszd az egyéni alkalmakat. 
Az egyéni fejlesztések előnye, hogy csak rólad és a te problémádról, élethelyzetedről beszélünk. A saját szituációidon keresztül segítek tudatosítani azokat az eszközöket és lépéseket, amikre figyelve javíthatsz az emberi kapcsolataidon, kibogozhatsz konfliktusokat, új alapokra helyezhetsz beszélgetéseket. Az egyéni fejlesztés része, hogy coachingbeszélgetésekben vagyunk, tehát, nem kontextustól függetlenül beszélgetünk a kommunikációról, hanem a teljes képet, élethelyzetet, nehézségeket, problémákat és érinteni fogjuk. Fontos, hogy a te történeteddel és a te helyzeteiddel foglalkozunk, nem általánosságban beszélünk jó vagy rossz kommunikációról.
Az egyéni fejlesztés nem terápia, de mint minden fejlődési folyamat ez is az önismereten keresztül történik. Ugyanakkor nem kutatjuk a gyermekkori traumákat, eseményeket, de figyelünk a jelen történéseire, az emberi kapcsolódásaidra és a te reakcióidra. 
Az egyéni fejlesztések 55 perc hosszúságúak és egy folyamat minimum 4 alkalomból áll.  

Csoportos fejlesztés

 A céges/szervezeti kommunikációfejlesztés ereje egyrészt a közösségi tanuláson, tapasztaláson keresztül történik. Hallva és látva, hogy másik hasonló vagy esetleg ugyanabban a helyzetben van, mint mi, nagy motivációt jelent, egyszerre nézhetünk tükörbe, kaphatunk visszajelzést, tanulhatunk a saját és mások reakcióit figyelve. Másrészt sokszor nem is elméleti kommunikációfejlesztésre, sokkal inkább olyan beszélgetésekre van szükség, amik során feloldódnak, kimondódnak, megoldódnak a problémák. Ezekben a beszélgetésekben végig jelen vagyok, segítek, támogatok, rámutatok fontos pontokra és segítek megérteni egymást.

Tréningeknek minden esetben egyedi  agendája van, a megadott témákat, módszereket mindig a résztvevők szituációin keresztül értelmezzük és próbáljuk ki.

Páros fejlesztés

A páros fejlesztésekben olyan embereknek segítek, akik közösen szeretnék konfliktusaikat megoldani és együtt fejlődnének a kommunikációjukban. Segítek abban, hogy úgy tudjátok elmondani a másiknak a nehézségeiteket, hogy a másik meg tudja hallani a valódi üzenetet, gyakoroljuk a beszélgetést, reflektálunk az eddigi kommunikációs mintáitokra és újakat alakítunk ki. Nehéz témáknál támogatlak titeket, ha kell "lefordítom" a mondandótokat egymás számára. Egyfajta mediáció ez, de annál egy kicsit több is, mert a páros fejlesztéseknél is átadok új kommunikációs eszközöket és technikákat. A páros kifejezés nem csak párokra vonatkozik, lehet felnőtt gyerek és szülő, testvér, baráti páros is. 

A páros fejlesztések 55 perc hosszúságúak és egy folyamat minimum 5 alkalomból áll. 


Ha egy szervezetben dolgozó csapatnak szeretnél tréninget, kattints ide. 


Körvonal x Beszélgess jól kommunikációfejlesztő kártyajáték

Ha nem szeretnél egyéni fejlesztésre, sem webináriumra jelentkezni, vagy ezek mellett otthon, munkahelyen vagy barátokkal játékosan fejlesztenéd a kommunikációdat, akkor a Párbeszéd kártyát neked találtuk ki! 
A kártyapakliban 84 kártyát találsz amit 5 kategóriába osztottunk. Minden kategória a kommunikációnk más-más területét fejleszti, segít az érzelmeink megfogalmazásában, fejlődhetünk a visszajelzések által, segít az 'itt és most'-ban történő beszélgetésre reagálni és ezáltal jobbá válni. 

A linkre kattintva meg tudod vásárolni a kártyát és ezzel "hazavinni" a kommunikációfejlesztést!  

Megnézem a Párbeszéd kártyát!